Post Single Page

B.A.E. Hema: Wat jij wilt weten

FreeTheFreckles

In Makeup Posted

Het zal je vast niet zijn ontgaan: Hema heeft een nieuwe makeup lijn B.A.E. & it’s here to stay. Het is een lijn specifiek gericht op de generatie GenZ (geboren tussen 1995 en 2019). Hema gaat met B.A.E. in op de nieuwste trends en zo ook de steeds grote vraag naar Vegan. Ja, je hoort het goed; de gehele lijn van B.A.E. is volledig Vegan.

 

B.A.E. Hema

 

B.A.E. = before anything else

Super pluspunt dat alles Vegan is, alleen een beetje jammer dat de keuze nog niet zo groot is. Al is hier al van gezegd dit zo snel mogelijk te verbreden. Ik kan alleen niet begrijpen waarom je 5 verschillende soorten lipsticks op de markt brengt in diverse kleuren, en dan maar zo weinig foundationkleuren… Verder is het echt een super leuke collectie met veel glans! Ben jij geen matte-fan? Ga dan snel naar je plaatselijke Hema; jij gaat dit heel leuk vinden!

Ik houd wel van een beetje babypink, en dat is dé kleur van deze lijn. Waar de originele Hema lijn zwarte verpakking heeft, is deze ‘jongeren’ lijn schattig licht roze. Het is een leuke lijn voor jongen meiden, met een leuke uitstraling. Je wordt veel meer naar B.A.E. getrokken dan je doet naar het normale Hema assortiment. Klein maar fijn. Een trendy makeuplijn, bestaande uit kleine paletten, flacons en tubes.

Echter, als je goed naar de verpakkingen gaat kijken is er een groot nadeel. Kijk bijvoorbeeld maar eens goed naar de No More Spots Concealer. Kan jij vinden welke kleur je hebt meegenomen? Nope.
Het nummer of de kleur van de concealer staat namelijk alleen op de ieniemini streepjescode… die je eraf haalt om de dop te openen. Dus; onthoud je kleur goed of bewaar die streepjescode girl!

 

 

B.A.E. heeft…

4 primers, waarvan 3 op waterbasis en 1 op oliebasis 2 soorten foundation, vloeibaar en een poederversie
5 kleuren concealers 2 bakingpowders
1 blushpalette met 3 kleuren 3 highlighter versies
1 shiny bronzerpalette 2 contourpalette; light en medium
1 photofilter palette 1 fixingspray
1 eyeprimer 8 kleuren 8H Shadow Sticks
4 metallic Eye Creams in a Tube 6 oogschaduw paletten
1 wimperserum 4 soorten mascara’s, waarvan 3 ‘in a tube’
2 stempel eyeliners 3 Chrome Effect Dip Liners
3 eyeliner pennen, in matte en glossy 6 wenkbrauwproducten, in poeder of potlood
5 soorten lipstickcollecties 1 Hydrogel Lip Patch
5 makeup brushes 5 eau de toilette lijnen

 

 

Mijn top-picks & worst-picks

B.A.E. Hema Foundation

Foundation
De Shake Up Skin Tint (vloeibare foundation) en de concealers drogen erg snel, en dat maakt mij geen fan. Ze zijn niet fijn in gebruik en ziet er snel erg dik uit. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dat met die droogtijd te maken heeft. Omdat het zo snel ‘vast-zit’ vind ik het niet lekker blenden en daardoor geen aanrader voor Free the Freckles Fans.

De 2nd Skin Powder Foundation heeft me echt verbaasd. Het is een prachtige luchtige basis die je huid laat ademen. Om het echt een foundation te noemen gaat voor mij wat ver. Ik vind het daar zelf wel echt te luchtig voor… het is meer een BB cream (of “BB powder”?), niet buildable.
Een topproduct als je niet veel op wilt, maar je huid net een beetje wil egaliseren.

B.A.E. Hema Mascara

Mascara
Er zijn drie mascara’s in een tube (volume, volume waterproof en lengte) en een gewone mascara. Allemaal zijn ze erg plakkerig, zelfs de Lash in a Tube Skinny. Deze hoort superdun te zijn en prachtige lange wimpers te creëren. Maar met een borstel die zo FLATSH dik en plakkerig eruit komt: ik geloof er niks van!
Ze pakken dan ook niet lekker op de wimpers en creëren een plakkaat, in plaats van mooie volumineuze wimpers.

Bronzerpalette
JEEJ voor het bronzerpalette trouwens… zolang je het maar gebruikt als een highlighter. Dat klinkt natuurlijk wat gek, but trust me. Het is een palette bestaande uit drie bronze shimmerkleuren. Voor een bronzen echt te veel glim, maar voor een highlighter… perfect! Die mooie subtiele en natuureigen kleuren die je een fris uiterlijk kunnen geven.

Lipgloss in a Tube
Over plakkerig gesproken… Je knijpt een beetje lipgloss uit de tube terwijl je over de lippen heengaat. Wat een plakfestijn! Uiteindelijk voelde het niet heel plakkerig uit op de lippen zelf, maar misschien kwam dat ook omdat ik heel weinig op had (ik was lichtelijk geschrokken en wilde het eigenlijk niet meer proberen).

B.A.E. Hema Blush in a Tube

Blush in a Tube
Ultimate top-pick! Ik vond de Blush in a Tube zo’n leuk product. Ik houd van crème producten, omdat ik het echt geweldig vind voor de droge huid. Poeder maakt je huid namelijk alleen maar droger.
Je hebt deze blush in drie kleuren: 01 Lovey Dovey (roze), 02 Peach Baby (peach) en 03 Sweetie Pie (bruin). Vooral de 01 Lovey Dovey vond ik echt prachtig.
Als je voor het eerst de blush pakt, dan denk je echt “Wow, wat een kleur!”, maar op de huid is echt prachtig subtiel met een kleine glow. Super fris en natuurlijk. Daar houden wij van 😉

 

Wat zijn jouw ervaringen met B.A.E.? Let me know x

0 Comments

Leave a Comment